tiistai 31. toukokuuta 2011

Enää yksi yö...!

Ja sitten PAM! Kesäyön hullutus alkaa huomenna! Sitten  on lupa hullutella ihan luvan kanssa =)

Joo. Mie oon vähän mietiskelly, mitä voisin tehdä. 25 työtähän pitää saada aloitettua juhannukseen mennessä ja heinäkuun loppuun ne ois hyvä olla valmiina.
Pientä listan tynkää voisin tähän laittaa, samalla itelleni muistutukseksi, että mitä sitä on tullu luvattua...

1. Pitsisukat   aloitettu
2. Isoäidin neliöistä tyyny   valmis
3. Huivi   valmis
4. Huovutetut lapaset   valmis
5. Tiskikukkanen   valmis
6. Lapaset   valmis
7. Miehen sukat   valmis
8. Pitsiliina   valmis
9. Toinen pitsiliina   valmis
10. Lapselle kesäpipo   valmis
11. Lapaset   aloitettu
12. Kirjoneulelapaset   valmis
13. Kirjoneulesukat   aloitettu
14. Villasukat   valmis
15. Säärystimet   aloitettu
16. Kämmekkäät   valmis
17. Vauvan sukat   valmis
18. Toinen huivi   valmis
19. Tiskirätti   valmis
20. Neulottu liina   valmis
21. Toiset huovutetut lapaset   aloitettu
22. Huovutettuja leluja eläimille    valmis
23. Toinen tiskirätti   valmis
24. Pipo itselle  valmis
25. Avaimenperiä   valmis

Tuossahan noita oliskin, sopivan pieniä hommia, että ois ees mahollisuus saada valmiiks.
Enpä vielä yhtään tiijä, mistä aloittelen, sen näkee sit aamulla. Enkä mie tuota järjestystä varmaankaan noudata, teen mitä milloinkin huvittaa (nninku miun tyyliin muutenkin kuuluu...)
Hullua touhua, mut se ei oo miulle uutta =)

maanantai 30. toukokuuta 2011

Oranssia ja vihreetä

 Juu. Vaihteeksi Fabelista sukat, isovarvassukat eli siansorkat =) Siltä nää oikeesti näyttää!


Varsi on vetästy omasta olemattomasta hatusta ja kantapääkin on ihan normi yksinkertainen. tuon kärjen sitten tein Dropsin ohjeella.
Ainii, varsi on takaa resoria 3o 2n ja kantapää jatkuu alas asti samalla resorilla. Ja sukan suussa on hiirenhammasta... Mitähä varten mie en oo muistanu kuvata? Menköön näin yön piikkiin. Kuvaan vaikka huomenna sitten...


Nää ei oo miulle, kuten kuvasta huomaa. Virittelin jalkaan siks aikaa, että sain tän kuvan räppästyä ja sitten höyryttelin. Nää on suunnilleen kokoa 37. Puikot oli taas 2,5 ja lankaa meni suunnilleen 60g. Miulla ei oo digivaakaa, joten tuommosella tavallisella mittailen. Tai on miulla digivaakakin, mutta kukaan ei oo muistanu ostaa siihen uusia pattereita...


Toiset oranssit on sitten sarjassaan miun toiset Olgat. On kyllä niin helppo malli ja nätti! 
Ajattelin muistaa näillä sukilla anoppia, joka täyttää kunnioitettavat 70v!


 Näissä onki lankana Nallen Marjaretken Hilla. Puikot oli 3 ja lankaa meni suunnilleen 75g.

Ja sitten mie tein löydön kaapin perältä. Vuosia vuosia sitten oon virkannu tämmösen liinan, päätellykin olin, viimeistely vaan puuttui. No, höyryä paljon, en jaksanu pingotella. Mutta kiva pikkuliina, muistas vaan, mistä ohje on...


Ja tästä liinasta sitten tuli mieleen, että ylihuomenna alkaa KYH. Siks oli pikkasen kiiren saada nuo sukantekeleet alta pois ja yötä myöten piti neuloa. No, ei tuo vielä oo ees puolta yötä. Mutta jotain tuommosta pientä liinaakin vois hulluuteen tehdä... ja isoäidin neliötkin on kokeilematta...

Nyt mie meen nukkumaan ja toivottelen hyvää yötä!

sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Hullua lähteä mukaan Kesäyön Hullutukseen :DDD

Kääk! Monen oon lukenut osallistuvan Kesäyön Hullutukseen ja jotenkin se on jääny tuonne takaraivoon, että kokeilisko... 25 työtä pitäis alottaa juhannukseen mennessä, 1 työ/päivä, ja ne pitäis olla valmiita heinäkuun loppuun mennessä. Kuullostaa hullulta ja sitähän se onkin:) Mutta silleen kivasti hullua eikä tiukkapipoista eli kyllähän miut saa tämmösiin tempauksiin meleko heleposti höynäytettyä!

Jos mie yrittäsin samalla saada tuota lankavarastoa pienemmäks eli tavoitteena olis lyödä kaks kärpästä yhellä iskulla. Uutta ei osteta! Niih! Ja työthän ei onneks tartte olla mitään sängynpeittoja (ellei nyt välttämätä taho tehdä 25 kpl sellaisia), joten pikkuhommilla mennään. Enhän mie muutenkaan mitään isoja töitä tee!

Tässä on nyt parit sukat valmistumassa, pari päivää aikaa saada ne alta pois. Onnistuu.

Tässäpä linkki tuonne "emon" sivulle eli sinne vaan reippaasti tutustumaan! Vielä ehtii mukaan!

perjantai 27. toukokuuta 2011

Sny paljastus

Vihoviimeinen snyyy-paketti saapui eilen. Illalla kävin sen hakemassa ja nyt sitten ehdin kuvamaan ja postaamaan paketin tänne.
Jännitys säilyi viime tippaan enkä yhtään osannu ees epäillä, kuka on ollu miun tämän kevään sny. Äkkiä korttia lukemaan ja sieltähän se tuli ilmi! Miun sny on ollu  Ixu!

Ixu oli koonny paketin sävysävyyn. Paketista paljastui aivan ihanasta pöllökankaasta itsetehty pussukka. Mie ajattelin, että tähän laitankin miun sukkapuikot ja muut semmoset pienet tarpeelliset neulomustavarat. Lankaa oli kahta erilaista. Hamppulankaa, josta voin tehdä vaikka tiskirättejä (oli muuten ollu ajatuksissakin tehdä) ja sitten tuommoista maitolankaa. Aivan uus tuttavuus! Pitää kattoa, jos sen liinan tms saisin siitä vaikka aikaiseksi. Sit oli kiva "neulatyyny", ikäänkuin kirja muodossa, kätevä reissussa! Ja Läkerolia, jees! Ja vieläpä itseneulottu kapea huivi lämmittämään kaulaa! Niin ja oli se korttikin, mut se ei ehtiny kuvaan...



Kiitos paljon Ixu! On ollu jännää ja kivaa ootella näitä siun ylläreitä! Kivasti sie oot osannu laittaa mukaan semmoista, mitä "oikeesti tarviin" :D Hei, siis aikuisten oikeesti! Ja miulle uutta tuttavuutta on ollu mukavasti mukana.
Lämmintä kesää siulle ja neulomisintoa!

tiistai 24. toukokuuta 2011

Sukkia sukkia perussukkia...

Teki mieli neuloa ihan perussukkia välillä. Ei tartte koko aikaa seurata jotain kaavaa ja vahtia, että menikö se taas persiilleen :DD  Voi katella samalla telkkua ja olla vaan.

Ensin tein nää pitempivartiset ihanan väriset:)  Lanka on Dropsin Fabelia (jostain syystä sitä nyt riittää!), puikot on 2,5 ja sukat taitaa olla kokoa 36-37. Lankaa meni noin 70g.
Tykkään ite näistä tosi paljon!



Sit mie muistin, että oon ostanu Novitan "papukaijaa" ja kaivelin pussin pohjia. Mukaan lähti luonnonvalkee ja joku pieni saa näistä sukat. Puikot 3 ja lanka 7 veikkaa siis. Sukkien koko jotain 26 ja langanmenekki vajaa 50g.



Vaikka viikonloppuna olikin tosi lämmintä, mutta kylmä tuuli puhalteli välillä aika kovaakin. Aamulla etenki tuntu siltä, että tartteis olla villasukat jalassa. Niinpä mie sitten tein itelleni (huom!) tämmöset lyhytvartiset "puutarhurin sukat" tuosta papukaijasta. En yrittänykään alkaa sihtaamaan noita värejä samaks molempiin sukkiin, ei tartte miun mielestä olla identtiset. Sitä paitsi, ei puutarhassakaan mikään oo identtistä :D
Puikot taas 3, lanka 7 veljestä papukaijaa ja lankaa kului noin 70g. Mukavamman näköstä tää papukaija valmiissa työssä kuin kerässä!


maanantai 16. toukokuuta 2011

Onnekkaat Sattumat

Tänään tulee jos toinen sukkapostaus :) En mie oikeesti oo näin ahkera ollu parin päivän aikana, nää nyt vaan valmistui tässä aamutuimaan...Vähän semmonen "pikkuhiljaa"-projekti on nämäkin sukat ollu...


Malli on siis nimeltään "Serendipity" , tarkoittaa suomeksi "Onnekas sattuma". No mutta sehän passaa tämmöiselle päivälle oikein mainiosti!  Niin, tää malli on "Sock Club"-kirjasta. Mie pikkasen ohjetta mukailin paksulle kintulle, eli laitoin varteen enemmän silmukoita ja kaventelin nilkkaa kohti. 
Lankana on iiiiiiiiiihanaa Regian Extra Twist Merinoa, puikot 2,5 ja langanmenekki suunnilleen 70g.

Ja näihin tein sitten sen elämäni ensimmäisen tiimalasikantapään! Ensin meinas mennä hermot ihan totaalisesti! Luin ohjetta ja neuloin ja purin. Istuin netin eessä varmaan yhen illan ja yritin suomenkielisillä ja enkunkielisillä. Ja purin prrrkklll jatkuvasti! Heitin sukan nurkkaan ja menin nukkumaan. Aamulla sitten ajattelin, että kerran vielä kokeilen, sit saa riittää! Otin Ullan ohjeen esille ja vot! Kyllä mie jonkun aikaa raavin päätä, että mikä ihme siinä oli niin vaikeeta illalla???


Mukavat on jalassa, sen verran testasin, että tiijän sannoo. Nää ei tulekaan miulle, vaan meneevät lahjaksi. 

Nyt mie lähen nukkumaan. Lätkät on katottu ja juhlittu, hienot oli juhlat Kauppatorillakin! Onnea vielä Mestareille!

MM-sukat :)

JEEE! Eilen sitä juhlittiin Suomen toista lätkän Maailmanmestaruutta! Olipas huippu matsi!
Toivottavasti seuraavaa kultamitalia ei tartte odotella yhtä pitkään, edellinenhän tuli -95, niin ikään Ruotsia vastaan:DDD

Mie jännitin ihan älyttömästi eilistä matsia. Parin eka erän aikana melkein vaan kuuntelin ja neuloin, pakko oli tehdä jotain muuta, hermot ois menny muuten.... Kolmas erä olikin sitten yhtä historiaa ja ilotulitusta! Onneks sain nää sukat valmiiks toisella erätauolla.



Lanka on Dropsin Alpacaa, ihana pehmeä lanka ja hyvä neuloa! Ja mallikin on Dropsin. Taas oli niin kiva ja helppo malli, että tulee varmaan tehtyä toisetkin sukat. Miulla oli ihan tavalliset puikot, ehkä näihin ois kaivannu bambut tai koivut. Lankaa meni vajaa 70g ja puikot oli 2,5.
Nää sukat on oikeestaan unisukat tai löhösukat. Kun ei oo keinokuitua, niin eivät kestä kovaa kulutusta. Mutta varmasti lämmittäävät kylminä iltoina!

Aaltoliikettä MM-kullan kunniaksi!



Näihin sukkiin tein elämäni toisen tiimalasikantapään, Ullan ohjeilla se onnistuu! Oon nyt ihastunu tuohon tiimalasikantapäähän. Ainakin se sopii hyvin tämmöisiin ohkasempiin sukkiin, miun mielestä.



Nyt viimeistelemään yhet toisetkin sukat, mitkä sain valmiiksi ihan äsken....

tiistai 3. toukokuuta 2011

Norskit valmiina ens talveen

Mie ajattelin jo valmistautua ens talvee varten:) Tai en mie tiedä tuleeko nää jollekin lahjaks vai omaan käteen, katotaan nyt.

 
Malli löytyi Ullan sivuilta ja on ihan nimeltäänkin Norskit.  Näin nää jonkun blogissa, en nyt muista kenen, mutta ihastuin tuohon ajattomaan malliin. Langat on jämiä omista kätköistä, vihree on jotain ikivanhaa liukuvärjättyä. Ja siis 7 veljestä on lankana näissä.

 
Kämmenpuolikin on kokonaan kaksinkertainen. Ojeessa oli peukku tehty yksivärisenä, mutta ajattelin värkätä senkin samaan malliin kuin kämmen on. Silmukoita lisäsin pari enemmän kuin ohjeessa oli.
 

Nää tuntuu olevan kovin lämpimät kun ovat kokonaan kaksinkertaiset. Malli oli sen verran yksinkertainen, että voihan näitä tehdä useemmatkin. Ja varmaan teenkin:) Mutta ensin ootellaan se hellekesä ja sitten vasta tulkoon talvi!